drankje op basis van honing
Een heerlijk verfrissend drankje op basis van citroen en honing gemakkelijk zelf te maken.
Ingrediënten:
- Honing
- Citroen ( ik gebruik zowel het sap als de schil, uiteraard van bio citroen)
- Water en ijsblokjes
- Verse kruiden :
- Munt
- Citroenmelisse
- Citroenverbena
- Eerst was je de citroenen, je kan dan eventueel de schil heel dun schillen om slierten citroen zeste te bekomen.
- Honing kan je in een weinig lauwwarm water oplossen.
- Kruiden eventueel afspoelen.
- Je kan zelf kiezen en experimenteren welke kruiden je er in doet, alles kan! Probeer soms leuke nieuwe combinaties uit, zoals lavendelbloemen, kamillebloemen, bessen, keukenkruiden zoals tijm of rozemarijn, citroenkruid, gember, of andere naar eigen smaak.
- Je kan ook enkel munt gebruiken, of enkel citroenmelisse of citroenverbena.
- Ook zonder kruiden, enkel citroen en honing is een heerlijk drankje.
- Laat weten welke kruiden je heerlijk vindt!
- Uiteindelijk doe je de citroenzeste en de kruiden in een pot of karaf, daar doe je het verse citroensap over.
- De opgeloste honing gaat er ook in, en je vult het aan met koud water en ijsblokjes.
- Op tijd even proeven of de smaak goed zit, eventueel wat honing , citroen of water toevoegen.
- En nu genieten!
- Het hoeft niet lang te trekken, je kan er onmiddellijk van genieten!
- Wil je er een elektrolyten sportdrank van maken, kan je nog een heel klein snuifje zout aan toevoegen, zo heb je alle elementen om je lichaam het nodige te geven. Of kijk naar de eigenschappen van de kruiden, misschien heb je baat bij bepaalde kruiden.
probeer ook eens met limoenen, of verschillende soorten honing.
zoveel mogelijke variaties.
Gebruik kruiden uit eigen tuin, liefst niet besproeid. Ga je ze kopen, koop dan biologisch geteelde kruiden.
De voordelen van het drankje op basis van honing, citroen en water
- Hydratatie: Het helpt bij het handhaven van een goede hydratatie, wat essentieel is voor alle lichaamsfuncties
- Vitamine C: Citroenen zijn rijk aan vitamine C, wat kan bijdragen aan een sterk immuunsysteem
- Antioxidanten: Zowel honing als citroen bevatten antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen
- Spijsvertering: Het kan de spijsvertering bevorderen en helpen bij het reinigen van het spijsverteringskanaal
- Energie: Het kan een energieboost geven zonder de cafeïne die in koffie zit
- Keelverzachting: Honing kan verzachtend werken voor de keel
- Gewichtsbeheer: Sommige mensen geloven dat het kan helpen bij gewichtsbeheer, hoewel dit niet wetenschappelijk onderbouwd is
Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel honing en citroen gezondheidsvoordelen hebben, niet alle claims over dit drankje wetenschappelijk bewezen zijn. Het is altijd een goed idee om een gevarieerd dieet te volgen en voldoende water te drinken voor een optimale gezondheid.
Andere dranken met honing
en alcohol
Hier zijn enkele verfrissende drankjes met honing die je kunt proberen:
-
Bee’s Knees:
- Een eenvoudige en verfrissende klassieker met gin, citroen en honing. Meng gelijke delen gin, vers citroensap en honing, voeg ijs toe en schud goed. Serveer in een gekoeld glas.
-
Honey Bee:
- Deze biercocktail combineert Aperol met scherpe citrus, honing en marjolein. Voeg Aperol, citroensap, honing en een takje marjolein toe aan een glas met ijs.
-
Gold Rush:
- Een simpele mix van Bourbon, limoensap en, je raadt het al, honing! Schud alle ingrediënten met ijs en serveer in een gekoeld glas.
-
Honeyed Coffee Gin & Tonic:
- Voeg koude koffie en honing toe aan je gebruikelijke Gin & Tonic voor een verfrissende twist.
-
Theecocktail met honing:
- Combineer Earl Grey-thee met gin, honing en verse citrus voor een verfijnde theecocktail.
Proost op een verfrissende zomer met deze heerlijke drankjes! ๐ฏ๐ฅ
Winterse cocktail met kaneel en honing
Ingrediënten:
- 4 theelepels vloeibare honing in knijpfles
- Sap van 2 citroenen
- 160 ml whiskey
- 1 mespunt kaneel
- 400 ml gekoelde appelcider
- Garnering: schijfje appel, kaneelstokje en steranijs
Bereidingswijze:
- Giet de honing, het citroensap, de whiskey en de kaneel in een shaker gevuld met ijs.
- Shake alles goed door elkaar en giet het mengsel door een zeefje in de glazen.
- Vul de rest van het glas met de appelcider. Garneer met een schijfje appel, een kaneelstokje en steranijs. Proost!
Liever een mocktail? Vervang de whiskey door 80 ml vlierbloesemsiroop en de appelcider door 400 ml sprankelend appelsap.
Magnoliasiroop met honing
Ingrediënten
- 500 ml water
- 200 g suiker
- 6 el honing
- 300 g magnoliablaadjes
- sap van 1 citroen
Haal de bloembladeren van de kroon en spoel ze eventjes onder koud water. Dep ze daarna voorzichtig af.
Stap 2Breng het water aan de kook samen met de honing, suiker en citroensap.
Stap 3Voeg de blaadjes toe en laat 10 minuten meekoken.
Stap 4Zet het vuur uit en en laat minstens 1 uur intrekken.
Stap 5Zeef de siroop en giet het mengsel in een gedestilleerde fles. Laat afkoelen en bewaar de magnoliasiroop met honing op een donkere, gekoelde plek tot gebruik.
The Bee’s Knees
Ingrediënten
- 20 cl water
- 20 g honing
- 5 cl gin
- 3 cl citroensap
- 1 blaadje citroenverbena
- ijsblokken
Beginnen doen we met de honingsiroop. Verwarm het water met de honing in een steelpan op het vuur. Zorg dat de honing volledig opgelost is. Laat het mengsel afkoelen, giet het in een flesje en bewaar de honingsiroop in de koelkast.
Stap 2Kies een mooi glas of een coupe en doe er enkele ijsblokken in.
Stap 3Neem een shaker en doe er de gin, honingsiroop en het verse citroensap in. Vul de shaker met ijs en schud goed.
Stap 4Giet het ijs uit in je voorgekoeld glas. Zeef de cocktail in het glas. Werk af met een blaadje citroenverbena.
Ice Tea
- 2 l water
- 3 zakjes groene thee
- 2 el vloeibare honing
- 2 limoenen
- bosje verse munt
- ijsblokjes
Kook het water en laat de thee gedurende vier minuten trekken.
Stap 2Laat enkele minuten afkoelen en voeg de verse munt en de honing toe.
Stap 3Laat een uurtje afkoelen, deze keer in de koelkast.
Stap 4Haal vervolgens de munt eruit en voeg het sap van één limoen toe. Serveer met ijsblokjes, wat verse munt en een schijfje limoen.
Glühwein & een non-alcoholische variant
Ingrediënten
- 750 ml rode wijn (eventueel non-alcoholisch)
- 2 appelsienen in schijfjes
- 6 kruidnagels
- 4 steranijs
- 3 kaneelstokjes
- 4 tl honing
- 60 ml Cointreau (optioneel)
- Schil van een halve citroen
Verwarm de (non-alcoholische) wijn in een grote pot met de kruidnagels, de steranijs, de kaneelstokjes, de citroenschillen en de honing. Laat ongeveer 10 minuten op een laag vuur sudderen.
Stap 2Zorg ervoor dat de wijn niet begint te koken. Voeg de appelsienschijfjes toe en eventueel de Cointreau. Laat nog even op het vuur staan zodat de Cointreau en appelsien kan intrekken.
Stap 3Garneer met een appelsienschil, kaneelstokje of steranijs. Geniet!
Thee met honing, appelsien en kaneel
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 tl kaneel
- 2 tl honing
- 5 verse tijmtakjes
- kaneelstokjes voor garnering
Kook water voor de thee en giet het in een Weckpot of een pan die je kunt afsluiten met een deksel.
Stap 2Schil de appelsienen en snij de schillen in repen. Pers het sap van de appelsienen.
Stap 3Voeg de schillen en het sap toe aan het water samen met de tijm en kaneel. Sluit de pot af of zet de deksel op de pan en laat de kruiden 5 minuten intrekken.
Stap 4Zeef de thee en garneer met een kaneelstokje.
TIPHoud je wel van een straffe thee? Voeg dan dun gesneden rode gember toe.
Mocktail: Raspberry Bee’s Knees
Ingrediënten
- 120 ml water
- 60 ml citroensap
- 60 ml honing
- 8 frambozen + 4 om te garneren
Met deze temperaturen kun je wel een verfrissing gebruiken! Met volgend recept sta jij binnen tien minuten met een glas in je hand.
Stap 1Mix alle ingrediënten in een blender. Voeg ijs toe en roer goed zodat het begint af te koelen.
Stap 2Giet de Bee’s Knees in een karaf en laat verder afkoelen in de koelkast. Koud genoeg? Verdeel dan over vier glazen en serveer met een framboos om het geheel af te maken!
Cocktail: Klassieke Bee’s Knees
- 50 ml gin
- 2 el honing
- 20 ml vers citroensap
- 20 ml vers sinaasappelsap
Stap 1
Schenk de gin en de honing in een cocktailshaker en roer totdat de honing is opgelost.
Stap 2Voeg het citroensap en sinaasappelsap toe en vul de shaker met ijsblokjes.
Stap 3Shake en strain! Werk deze klassieker af met een schijfje sinaasappel.
Vlierbloesemsiroop met honing
- 30 vlierbloesems
- 1,5 l water
- 2 citroenen
- 180 g honing
- Lege glazen flessen
- Zeef
De zomer is in aantocht, en dus worden de lekkerste cocktails en limonades weer bovengehaald. Zoek jij een origineel drankje voor jouw gasten? Met dit recept maak je overheerlijke vlierbloesemsiroop, op smaak gebracht met honing natuurlijk!
Stap 1Pluk ongeveer 30 vlierbloesems. Zorg ervoor dat je bloemen kiest die allemaal in bloei staan. Ga de bloemen niet spoelen, want dan is het stuifmeel zo weg, en het is net het stuifmeel dat de smaak geeft aan de siroop. Controleer wel even of er geen beestjes op de bloesems zitten.
TIP: Kies bloemen die hoger staan (honden en vossen kunnen er op plassen) en langs wegen waar niet veel auto’s rijden.
Stap 2Snij de citroenen in schijfjes.
Stap 3Vul een pot met de bloesems, het water en de citroenen. Zorg dat zowel de bloesems als de citroenen ondergedompeld staan. Laat gedurende 24 u. afgedekt staan op een zonnige plaats.
Stap 4Zeef de bloesems en citroenen en vang het gezeefde water op in een kookpot. Druk de bloesems goed uit. Zeef bij voorkeur ook nog eens door een doek.
Stap 5Voeg de honing toe en verwarm de pot (het water mag net niet koken) totdat de honing gesmolten is.
Stap 6Giet de siroop in de glazen flessen en laat afkoelen. De siroop is klaar. Je kan een scheutje toevoegen aan een glas water.
Iced Tea met honing
Ingrediënten
- 1 liter water
- zakje(s) groene thee voor 1 liter
- 200ml vloeibare honing
- de schil van 2 sinaasappels
- 2 limoenen, in schijfjes
- Bosje verse munt
Breng het water in een pan aan de kook. Knijp de limoenen uit in het water en voeg ze toe. Voeg ook de thee, honing en sinaasappelschillen toe.
Stap 2Haal de thee van het vuur en doe een deksel op de pan. Laat de thee intrekken en afkoelen in de koelkast.
Voeg de munt toe wanneer de thee lauwwarm is.
Zeef indien gewenst alle ingrediënten uit de thee. Serveer de ice tea eventueel met een ijsklontje.
Chai tea latte
Ingrediënten
- 200 ml water
- 2 eetlepels zwarte thee
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel kruidnagel
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 steranijs
- ½ theelepel nootmuskaat
- snuifje zwarte peper
- 200 ml melk
- honing
Meng alle kruiden en doe ze samen met de zwarte thee in een theebuiltje.
Stap 2Laat het water koken.
Stap 3Vul de twee tassen voor de helft met het kokend water en laat de kruidenmix 5 à 10 minuten trekken
Stap 4Breng ondertussen de melk aan de kook en voeg deze toe.
Stap 5Voeg wat honing toe voor een extra zoete smaak.
Mocktail met pompelmoes en mango
Ingrediënten
- 1 pompelmoes
- 1 mango
- 2 el honing
- 100 ml fruitlimonade (bv. agrumlimonade)
- Crushed ice
- Enkele takjes rozemarijn
Pers de pompelmoes met een citruspers
Stap 2Snijd de mango in stukken, het harde deel van de mango (de pit) laat je uiteraard achterwege
Stap 3Mix de mango in de blender en voeg het pompelmoessap, de honing en de limonade erbij.
Stap 4Schep wat crushed ice in de glazen.
Stap 5Giet de mocktail in het glas en werk af met een takje rozemarijn
TIPplaats de glazen vooraf een uurtje in de diepvries. Zo hou je de mocktails extra lang fris!
Oh Honey
Ingrediënten
- 8 kopjes spuitwater
- 4 kopjes plat water
- 200 g braambessen
- Handvol muntblaadjes per mocktail
- ½ kopje vloeibare honing
- Sap van 4 citroenen
- Cocktailshaker
Meng een handvol braambessen met 2 eetlepels honing en een handvol muntblaadjes in een cocktailshaker. Duw goed aan om de aroma’s volledig tot hun recht te laten komen.
Stap 2Voeg citroensap van 1 citroen en een kopje plat water toe. Sluit de cocktailshaker en shake om alles goed te mengen.
Stap 3Giet de mocktail in een glas (via het zeefje) en voeg naar wens ijs toe.
Stap 4Voeg 1 kopje spuitwater toe en werk af met nog enkele braambessen.
Frappuccino met honing
Ingrediënten
- 1 kop sterke koffie of een dubbele espresso
- 1 à 2 theelepels honing
- Handvol ijsklontjes
- Een flinke scheut melk
- Slagroom
Extra
- Een keukenmachine of blender. Let op: ga even na of jouw toestel geschikt is om ijs te crushen. Dat is namelijk niet altijd het geval.
Zet een verse kop koffie.
TIP: Aarzel niet om de koffie extra sterk te maken, zo dadelijk gaan er ijsklontjes en slagroom bij, die de smaak wat zachter zullen maken.
Laat de honing oplossen in de warme koffie en laat een halfuur afkoelen in de koelkast. De hoeveelheid honing bepaal je naar smaak. Hoe meer, hoe zoeter!
Stap 3Doe de afgekoelde koffie, de ijsklontjes en de melk in de keukenmachine.
Stap 4Mix alles totdat het ijs gecrusht is.
Stap 5Giet het geheel in een groot glas en werk af met een toef slagroom en eventueel nog wat extra honing.
TIPMet dit recept kun je nog eindeloos variëren. Hou je bijvoorbeeld van chocolade? Voeg dan een bolletje chocoladeroomijs toe voor de mochaversie, blend een stuk chocolade mee voor een variant met chocoladestukjes of kies bij de garnering voor chocoladesaus in plaats van honing.
Verfrissende cocktail met citroenverbena
Ingrediënten:
- 5 cl gin
- 2,5 cl citroenverbena siroop
- 5 theelepels oranjebloesemhoning
- 2,5 cl versgeperst citroensap
- 300 ml water
- 300 gram suiker
- Handvol citroenverbena blaadjes
- 1 citroen
Bereidingswijze:
- Begin met de citroenverbena siroop. Doe het water met de suiker in een pan en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost en zet vervolgens het vuur lager.
- Snijd de citroen in schijfjes en voeg deze samen met de citroenverbena toe aan het mengsel. Laat 5 minuten mee opwarmen.
- Zet het vuur uit en laat de kruiden en citroen een uur intrekken. Zeef daarna alles uit het mengsel. Je kunt de siroop nu meteen gebruiken in de cocktail. (De siroop is 1 week houdbaar in de koelkast.)
- Giet voor de cocktail de gin en de citroenverbena siroop in een longdrinkglas. Voeg vervolgens de honing en het versgeperste citroensap toe. Top het glas af met een beetje bruiswater. Gezondheid!
Bee’s knees met een twist
Ingrediënten:
- 6 cl gin
- 2,5 cl vers citroensap
- 4 theelepels tijmhoning
- 1 cl vers sinaasappelsap
- IJsblokjes
Bereidingswijze:
- Pers de citroen en de sinaasappel uit.
- Doe de gin, het citroensap, de honing, het sinaasappelsap en enkele ijsblokjes in een shaker en schud goed.
- Smeer de helft van het cocktailglas in met een beetje honing, zodat je meteen de smaak van honing hebt wanneer je van de cocktail drinkt.
- Giet de inhoud van de shaker door een zeefje in het cocktailglas en voeg de ijsblokjes opnieuw toe. Geniet ervan!
Golden Tea
Ingrediënten
- sap van 1 citroen
- 1 kaneelstokje
- 1 tl kurkumapoeder
- 2 cm gember
- Kokend water
- 1 kl honing
Doe het kaneelstokje, het citroensap en het kurkumapoeder in een tas.
Stap 2Schil 2 cm gember, snijd in fijne schijfjes en voeg toe.
Stap 3Giet het kokend water in de tas.
Stap 4Voeg op het einde naar smaak de honing toe.
Ontbijtsmoothie met honing, blauwe bessen en aardbeien
- 1 rijpe banaan
- 1 appel
- 4 el acaciahoning
- 2 el chiazaad
- 250 ml vloeibare yoghurt
- handje aardbeien
- handje blauwe bessen
Schil de appel en snij in stukjes. Pel de banaan.
Stap 2Doe de yoghurt in de blender. Breek de banaan in stukjes en voeg toe, samen met de blauwe bessen. Mix kort.
Stap 3Voeg vervolgens de stukjes appel, de acaciahoning en het chiazaad toe. Mix gedurende een halve minuut.
Stap 4Giet je ontbijtsmoothie in een glas of beker voor on the go.
Mocktail met bloedsinaasappel
- 2 bloedsinaasappels
- 1 flesje tonic
- 1 el vloeibare honing
- 1 takje rozemarijn
- 1 kopje crushed ice
Pers 2 bloedsinaasappels volledig uit.
Stap 2Neem er een mooi glas bij. Giet het bloedsinaasappelsap hierin uit en voeg ook het ijs toe.
Stap 3Voeg de tonic toe aan de mocktail.
Stap 4Werk de mocktail af met honing en een takje rozemarijn.
Stap 5Geniet van je mocktail met bloedsinaasappel!
Vanilla honey chai latte
Ingrediënten
- 1 tl kardemomzaadjes
- 1 tl nootmuskaat
- 4 kruidnagels
- 2 tl kaneel
- 2 druppels vanille-extract
- 2 tl honing
- 1,2 liter kokosmelk of amandelmelk
- vier zakjes zwarte thee (Assam of Ceylon)
Verhit de melk samen met de kruiden en het vanille-extract.
Stap 2Laat de zwarte thee in de melk trekken.
Stap 3Verdeel de chai latte over vier glazen en werk af met een beetje honing.
Ice tea van groene thee, munt, limoen en eucalyptushoning
- 2 l water
- 3 zakjes groene thee
- bosje verse munt
- 2 el eucalyptushoning
- 2 limoenen (1 in schijfjes)
Het is zomer, en dat zullen we geweten hebben! De temperaturen kwamen al ver boven de dertig graden uit en bij zulke hitte is elke vorm van verkoeling meer dan welkom.
Stap 1Kook het water en hang de theezakjes erin gedurende 4 minuten.
Stap 2Laat enkele minuten afkoelen en voeg de verse munt en de eucalyptushoning toe.
Stap 3Laat opnieuw een uurtje afkoelen, deze keer in de koelkast.
Stap 4Haal vervolgens de munt eruit en voeg het sap van één limoen toe. Serveer met ijsblokjes, verse munt en een limoenschijfje.
Mocktail: Rozenwaterlimonade met honing
- 250 ml citroensap
- ½ tl rozenwater
- 125 ml honing
- 2 l water
Stap 1
Warm in een klein sauspannetje de honing op met 250 ml water tot de honing is opgelost. Houd het vuur laag, zodat de honing niet begint te koken.
Stap 2Meng het citroensap met het resterende water in een grote karaf. Voeg het honingmengsel en het rozenwater toe en roer goed.
Stap 3Serveer met ijsblokjes, citroenschijfjes en verse munt voor extra frisheid!
Cocktail: honing-watermeloen sangria
- 300 g watermeloen
- 300 g veenbessen
- 120 ml water
- 120 ml witte druivensap
- 1 fles witte wijn
- 200 ml witte rum
- 125 ml honing
- 2 limoenen
Stap 1
Snijd de watermeloen in blokjes. Doe de blokjes in een grote karaf of limonadetap samen met de overige ingrediënten, behalve de limoenen. Roer totdat alles goed vermengd is.
Stap 2Snij de limoenen in partjes, pers ze uit en voeg ze al roerend toe aan de sangria.
Stap 3Laat afkoelen in de koelkast.
Veenbessencocktail met honing en rozemarijn
Ingrediënten
- 1/4 kopje honing
- 1/4 kopje water
- 3 takjes rozemarijn
- 4 dunne plakjes gember
- 1 kopje veenbessensap
- 1/2 kopje gin
- 1 kopje spuitwater
- Wat veenbessen en rozemarijn als decoratie
- IJs
De zomer komt eraan! Zo’n zwoele temperaturen brengen dorstige kelen met zich mee. Hoog tijd voor een heerlijk frisse cocktail op basis van veenbessen, gin, honing en rozemarijn dus! En daarna, beentjes in de lucht en… genieten!
Zo maak je het:
Meng de honing en het water in een pan op een middelhoog vuur. Kook tot de honing is opgelost en zet dan het vuur laag. Kneus de rozemarijn en voeg ze toe.
Stap 2Laat 15 minuten koken. Haal de pan daarna van het vuur en laat volledig afkoelen. De rozemarijntakjes mogen verwijderd worden.
Stap 3Neem dan een cocktail shaker en leg de plakjes gember op de bodem. Vul de shaker dan met ijs en voeg het veenbessensap en 60 ml van de honing-rozemarijn siroop toe. Sluit de shaker en schud tot alles goed gekoeld is. Open de shaker, voeg de gin toe en roer even. Giet het mengsel door een zeefje in 4 met ijs gevulde glazen. Doe er het spuitwater bij en garneer met wat veenbessen en rozemarijn.
IJskoffie
Ingrediënten
- 6 tot 8 ijsklontjes
- 1/4 tas sterke koffie
- 100ml melk
- 1 theelepel honing
- 1/2 theelepel vanille
Een verfrissende koffie tijdens de zomerse temperaturen? Geniet van deze heerlijke ijskoffie met vanille en honing!
Stap 1Maak koffie en voeg de honing en vanille toe aan de warme koffie. Roer zodat het zich vermengt met elkaar. Laat afkoelen.
Stap 2Vul je glas met ijsklontjes, overgiet met het koffiemengsel en de melk. Geniet van dit verfrissende drankje!
TipMaak op voorhand ijsblokjes gevuld met koffie. Op die manier wordt je ijskoffie minder waterig.
Banana daiquiri
Ingrediënten
- een halve banaan in schijfjes
- 1,5 cl rum
- 1 cl limoensap
- 0,5 cl triple sec
- 1 theelepel vloeibare honing, of naar smaak
- 3 ijsblokjes
Leuk avondje gepland met vrienden of familie? Pak uit met deze heerlijk zoete bananencocktail.
Stap 1Voeg de banaanschijfjes, rum, limoensap, triple sec en Meli honing samen in de blender.
Stap 2Pureer tot een smeuïg geheel.
Stap 3Voeg de ijsblokjes toe aan het geheel en pureer nogmaals gedurende 15 seconden.
Stap 4Schenk in en geniet!
Heb je het graag minder sterk? Dan kan je de triple sec ook vervangen door plat of bruisend water.
Citroenlimonade met lavendelhoning
Ingrediënten
- 4 eetlepels lavendelhoning
- 4 citroenen (geperst)
- 1 citroenschil geraspt
- 500 ml bronwater
- Enkele takjes lavendel
Warm het water op en los hierin de lavendelhoning op.
Stap 2Giet het citroensap bij het water.
Stap 3Meng de zeste van citroen erbij.
Stap 4Plaats gedurende enkele uren in de frigo.
Stap 5Zeef de limonade.
Stap 6Serveren met ijsblokjes en een takje verse lavendel.
Very Berry Ice Tea
Ingrediënten
- 8 zakjes zwarte thee
- 9 kopjes mineraalwater
- ¾ kopje honing
- 2 kopjes verse munt (gehakt)
- 6 theelepels citroensap
- Ijsblokjes
- Enkele aardbeien of blauwe bessen om te garneren
Maak de thee en laat goed afkoelen, plaats daarna in de koelkast. Gebruik hiervoor 8 kopjes water en de 8 theezakjes.
Stap 2Voeg nu de honing, het citroensap en de munt aan het laatste kopje water toe en warm zachtjes op tot de honing opgelost is.
Stap 3Snij de aardbeien of spoel de blauwe bessen. Plaats een hoeveelheid naar keuze in een koud glas en voeg ijsblokjes toe.
Stap 4Voeg nu ook de thee en het honing-muntmengsel toe.
Stap 5Werk af met een leuk rietje of een takje munt voor een sierlijke touch!
Maak jouw eigen website met JouwWeb